Tisdagstema: UR FOKUS

Att fotografera motiv ur fokus genom att skaka kameran under långa slutartider är hur roligt som helst – man vet aldrig vilka ansikten som dyker upp! Gissa om jag ska tvinga in släkten på mörka toaletten under julen! Här ska plåtas!

Se andras bidrag.ttema

21 svar till “Tisdagstema: UR FOKUS

  • Somliga säger att jag är så allvarlig att de inte förstår när jag skämtar, fast nu skämtade jag inte. Jag tycker att det är en helt fantastisk bild du har tagit! Mycket gåshud som flera har skrivit. Jag tror inte på andar. Såvida jag inte skulle stöta på en. Hitintills har jag inte gjort det. Jag har min tro, andra har sin. Jag hoppas du behåller inlägget – bilden är outstanding!

  • Tack!:-) Jag försöker hålla armen still och bara skaka kort, men snabbt med handen på lite olika sätt. Ofta, men inte alltid, undviker jag att ha med himlen som oftast blir ljusa streck som stjäl fokus. Ibland skakar jag bara under en del av tiden och håller kameran still under resten. Motiv med både mörka och ljusa partier brukar bli bra, så jag letar efter kontraster. Också minsta bländare förstås och tiden därefter. Det är riktigt roligt!

  • Ja, man vet aldrig vad man får, även om jag kastar många. Men det är ju helt ok om man fotar digitalt. Lycka till!:-)

  • Jag länkade till din bild för att jag tyckte att fler skulle få se den. Om du hellre vill att jag ska ta bort länken, kan jag göra det.

 1. Kanske är jag överkänslig, men jag reagerade på dina rader i ditt inlägg: ”Gissa om jag ska tvinga in släkten på mörka toaletten under julen! Här ska plåtas!”

 2. Jag får be om ursäkt, men jag har fått tagit rätt mycket ironi kring min bild och diverse påhopp och jag tror det gjort att jag misstänkte ditt inlägg som ironiskt.

  Jag har jobbat med långa slutartider under många år både vid porträttbilder och i naturen, däremot har jag aldrig sett något liknande som den bilden jag gjorde på Terje och det som blev med i bilden. Men jag låter andra ha sin uppfattning självklart. 🙂

  Som sagt, jag har fått ta mycket just pga min bild och det påverkade mig när jag såg länken i min blogg. Men jag har förstått att du inte menade så, så glöm kommentarerna innan.

  //M

  • La net är väl som gjort för utrymme för olika tolkningar. Som Johan Stadling skriver, kanske inte alltid så lyckat. Det enda som inte stämmer av det jag skrev är att jag kommer att tvinga in släkten, jag får nog be dem snällt:-) Min sjuåriga brorson kommer nog att uppskatta det mest! Han har redan tagit bilder med skakande hand, två riktigt bra!

 3. -halkade in här via m. h. blogg-

  Jag gillar din invävda måleristiska teknik. Bilden är redan som liten riktigt fin och som stor(kanske canvas) så borde den göra sig ännu bättre…?

  Tycker att hela diskussionen om Malins bild rent av är fjantig. Vissa tycker så, och andra tycker si…Det är bara att acceptera att internet gör sig icke bra för vissa olika UTTRYCK. De kan nog lätt tolkas fel. Det viktigaste är väl att man vet själv vas bilden man tog betyder för sig själv…

  Nu verkar du verka va en tjej med fötterna på jorden, så jag antar att du inte klamrar dig fast vid kommentarnerna här ovan.

  Sorry om detta inlägg handla mer om ” en viss disk” än bilden i sig! Hoppas du förstår…

  Nu har jag ju iaf ännu en blogg att följa! 🙂

  Hadé

  /Johan Stadling

  • Tack för de kloka orden, Johan!:-)

   Jag tyckte att det var kul att det efter ett tag dök upp ett litet (stort?) troll//ansikte av i träden i vänster av bilden som jag först inte såg. Terje har inspirerat en hord fotografer att hitta troll i skogen. Malins bild inspirerade mig att hitta fler ansikten. Klart jag måste prova!

 4. Några andar httar jag inte i den bilden, men i min fantasi kan jag se Skogsrået skymta förbi, och den som sett henne måste skynda efter. Men hennes rygg ser ut som ett ihåligt träd, så när hon vänder ryggen till blir hon osynlig. I den förvirringen kan man se din bild.

  Likväl som jag kunde få in en ande i min elbas på 70-talet, som visade sig vara Radio Moskva, så kan man väl plåta andar.

  ”Spöken finns inte, och finns de är de alltid något annat.” Rune Andreasson genom sin figur Skalman

  • Då måste det ha varit dem jag hörde när jag tryckte ner vissa tangenter på elorgeln, ibland var det roligare att lyssna på dem än att öva ackord;-)

   Rune, Skalman och Bamse är bra. En annan favorit är Fablernas värld vars inspelningar jag inte har lyckats få tag på, mest gillar jag fröken Stork när hon piskar mattor:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s